Välkommen!

RCM Graphic AB är ett innovativt företag som bara ser möjligheterna och hjälper kunden till rätt lösning. Med över 30 års erfarenhet från den grafiska branschen, vågar vi påstå att RCM Graphic AB är en partner som löser dina uppdrag. Erfarenheten och kunskapen finns från det mesta inom grafisk produktion. Allt mellan vanliga reklamtryck, tidningstryck förpackningar (inkl konstruktion) till digitaltryck och storformatsutskrifter. Till detta kan läggas ett kunnande inom hela produktionskedjan.

 

 

 

Bild 1 Bild 1 Bild 1 Bild 1 Bild 1 3m™ MCS Garanti system där RCM ingår

"Allt är möjligt"

Teknikiskt sett är "nästan allt" möjligt, så länge man bara berättar vad man vill få fram med sin idé. Det kreativa måste få flöda fritt och utifrån det så hittar vi tillsammans den lösningen som passa ett uppdrag bäst. Vilken tryckteknik som skall användas är beroende på vilken lösning vi kommer fram till tillsammans.

Vattenbaserat Latexbläck från HP kombinerar de bästa egenskaperna hos lösningsmedelsbaserade och vattenbaserade färger. Med HPs Latexbläck, kan du få utomhus hållbarhet och mångsidighet i alla vanliga mediatyper. HP Latex utskrift ger bredare tillämpning, mångsidighet och utskrifter som kommer ut helt torr, vilket ger möjlighet till leverans samma dag. UV-färg på bl a plant material är en annan teknik. Den gör det möjligt att trycka på material upp till 60 mm tjocklek. Det går dessutom att få med vit färg i UV planprint. Tillsammans med samarbetspartners kan vi även erbjuda vanlig offset och digital tryckning.

Utöver detta har vi även en laminator där vi kan använda allt från vanlig seglaminering till golvdekalslaminat med halkskydd.

Till detta har vi skärmaskin för X & Y skärning, skärplotter och skärbord som gör figurskärning möjligt utan att behöva köpa en stans. Det görs helt från filen, vilket blir ekonomiskt och miljöanpassat. 

Certifieringen för 3M™ är ett steg i utvecklingen för RCM Graphic AB. Sedan en tid tillbaka är jag certifierad för Sign & Print och även Interior. I Interior ingår något som heter Di-Noc™ och Fasara™. Di-Noc™ är ett material med oanade möjligheter både kreativt och rent besparande av inte minst resurser i samhället/miljön. Att det dessutom är snällare mot plånboken borde göra det intressant för många. Fasara™ är det som man kallar frostat glas. Det finns många variationer på användningsområde. Hör av dig så kommer jag gärna förbi och lyssnar på era behov så vi kan hitta rätt för just er.

En liten film om möjligheterna; https://www.youtube.com/watch?v=7ffzmdBTWFk&t=2s Fler inspirationsfilmer finns på Youtube med före-efter kring Di-Noc™ och Fasara™. Titta även på 3M™’s hemsida för mer information/inspiration; http://solutions.3msverige.se/wps/portal/3M/sv_SE/3MGraphics/GraphicSolutions/Applications/InteriorDecoration/

Printshopen by RCM

Beställ dina trycksaker via vår nya printshop på www.printshopen-by-rcm.se .

Där finns de vanligaste trycksakerna, men de som inte finns i shopen producerar vi givetvis som vanligt. Förfrågan kring de produkterna skickas till info@rcmgraphic.se

Urval av produkter

Affischer * Vinyldekaler * Golvdekaler * Rollup * Milky Backlitfilm * Tygvepor * Banners * Mesh * Skyltar * Magnetmattor * Canvas * Fototapet * Bussvinyl * Statisk dekal * PVC väv * Displayfilm * Beachflaggor * Carwrapping * Popup väggar * Demostrationbord * Pallsvep * Mässmaterial * Skyltmontering * Fönsterdekor * Transfertryck * Kupongblock * Vippor * Visitkort * Blad * Folder * Broschyrer * Kataloger * Giveaways * PopUp/Lama/Totem * Di-Noc™ & Fasara™ 3M™ MCS certifierad montering

Mäss-/expo-material att bli inspirerad av!

 

Filframställning - ICC - PDF - Filöverföring

Vi rekomenderar att ni använder ISOCoated_v2_300_eci.icc som icc profil. Utfall på 5 mm rekomenderas (10 mm vid dubbelsidigt tryck), dessutom skall produkter som figurskäres ha skärlinjen i en dekorfärg och döpt till Cut Contour eller Dieline. Du bör även göra din pdf efter våra settings, som vi håller till handa efter kontakt. Kontakta oss på info@rcmgraphic.se

Vi tar emot filer på de flesta sätt som finns. Vill ni använda ftp så kontakta oss via mail på info@rcmgraphic.se så skickar vi användaruppgifter.